Den nye søppelordningen blir innført gradvis, og vi har nå fått beskjed om at det vil skje hos oss i desember. Nærmre beskjed om dato kommer.

Det betyr i klartekst at vi må stenge søppelsjakten og du må selv bære ut søpla di fra denne datoen.

Plastemballasje, matavfall og restavfall skal sorteres i forskjellige fargede poser. Alt legges i samme beholder. Papir/papp legges som før i egen beholder.

Vi får altså 2 typer dunker i bakgården vår:
1. Papir/papp
2. Restavtall/matavfall/plast. De ulike sortene skal pakkes slik:

  • Blå pose (fåes utlevert): Plastavfall, plastemballasje
  • Grønn pose (fåes utlevert): Matavfall, inkl kjøkkenpapir
  • Hvit pose (vrengt bærepose): Øvrig restavfall

Posene knyttes med dobbel knute og kastes i restavfallsbeholderen.

Det er viktig at avfall legges i poser med riktig farge. I kommunens mottaksanlegg blir posene optisk sortert etter farge i Gjenvinningsetaten, og sendt videre i systemet.

Matavfallet blir lagret i store tanker for omdanning til energirik biogass og til fast og flytende biogjødsel. Plastemballasje blir gjenvunnet til ny plast.

Kildesortering av glass og metallemballasje fortsetter som i dag. Det må du selv levere på eget mottaksted, feks ved Majorstuen skole i Sørkedalsveien eller ved Frognerbadet.

Du kan lese mer om kildesorteringen her: http://www.renovasjonsetaten.oslo.kommune.no/kildesortering_i_oslo/article139144-8536.html'

Styret har satt i gang en prosess med sikte på å få laget nedgravde søppeltanker i bakgården vår. Vi er i kontakt med renholdsetaten om dette, og har innhentet anbud fra firmaer som leverer slike søppelløsninger.

Kontaktperson i styret. Aurora Grøgaard.